Pannenkoekenrestaurant

Prijsvraaginzending voor een nieuwbouw van een pannenkoekenrestaurant in de bossen van Epe.
Op de locatie hebben vanaf 1953 al twee pannenkoekenrestaurants gestaan, die door branden in 1981 en 2003 zijn verwoest.
Uitgangspunt voor het ontwerp was een plek te maken, dat vreemd in deze omgeving is (restaurant is immers vreemd in een bos) en toch voldoende erin opgaat. De beperkte toegestane hoogte (3 m) bepaalde het concept. Het restaurant ligt lager dan het maaiveld en is onder een grote ronde dak met begroeiing geplaatst.

De bezoeker daalt vanuit de entree naar het ellipsvormige restaurant. Er is een minimale binnen/buiten scheiding. Het verdiepte buitenterras biedt een bijzonder uitzicht over de aanwezige heidevelden. Vanuit het restaurant zijn diverse wandelroutes uitgezet.