AUTO’s

Tijdens de voortgezette opleiding heb ik belangstelling gekregen voor auto’s. Ik zag het als een prachtige combinatie van vormgeving, techniek en beweging. Het werd zelf zo sterk dat ik mijn studie aan de bouwkundige universiteit in Tsjechië onderbrak om een vakdiploma “automonteur” te halen. Door mijn vooropleidingen kon ik vele theoretische vakken overslaan en na 1,5 jaar kon ik mijn vakdiploma ontvangen en als bonus ook het groot rijbewijs halen.

De eerste door mij bereden auto was de klassieke kever 1200 van mijn vader. De eerste auto op mijn eigen naam was een antieke Peugeot 204, uit het jaar 1936. Deze auto had mechanische remmen, semafoor knipperlichten en beschikte over drie zitplaatsen vóór en drie zitplaatsen achter.

Daarna heb ik steeds Italiaanse auto’s gekocht en gereden. Als eerste een Fiat 127, dan Innocenti 1300 van Bertone, vervolgens een Fiat Ritmo 60 om uiteindelijk bij het roemruchte Italiaanse merk Alfa Romeo te blijven. Achtereenvolgens was het Alfa 33 (1.3), Alfa 146, Alfa 159 (1.9 Distinctive) en nu Alfa Mito (Twinair 100 pk).